logo

Natúrkozmetikumok
saját kezűleg

 
facebook-40  rss-40   mail-40  home-40

alapanyagok slider

Rokonsal

INCI: BENZYL ALCOHOL, GLYCERIN, BENZOIC ACID, SORBIC ACID


 

rokonsal bsb-n

A Rokonsal tartósítószer glicerinben oldott természetazonos anyagok: benzoesav, benzilalkohol és szorbinsav keveréke. BDIH-konform, nagyon jó minőségű, megbízható anyag, mely az előírt koncentrációban bőrbarát és hatékonyan őrzi a készítmények mikrobiológiai stabilitását. Megakadályozza a baktériumok, élesztő- és penészgombák szaporodását.

Nem szabad ugyanakkor figyelmen kívül hagyni, hogy ugyanúgy, ahogy bizonyos illóolajak, töményen ez az anyag is irritációt vált ki, illetve megfelelő koncentrációban alkalmazva is kiválthat egyéni érzékenységet.

A Rokonsalt az emulzió, ill. a tenzidtartalmú termékek elkészítésének utolsó fázisában kell a kozmetikumhoz adni. Emulzióknál 2 cseppet, samponoknál, tusfürdőknél 1 cseppet számítunk 10 g késztermékre. Fontos, hogy ez a konzerválószer csak savas közegben működik, ezért a kozmetikum pH-ját tejsavval korrigálni kell max. pH 5,4-es értékre. Ez a bőrbarát pH-érték amúgy is kívánatos a kozmetikumokban. Az előírt koncentrációban a termék – megfelelően higiénikus körülmények között előállítva – 3-4 hónapig tartható el. Az előírt koncentrációt túllépni nem szabad.


A Rokonsal a Cosmio Natúrkozmetikai Szakáruházban.