logo

Natúrkozmetikumok
saját kezűleg

 
facebook-40  rss-40   mail-40  home-40

alapanyagok slider

Zöldtea-hidrolátum

 INCI: CAMELLIA SINENSIS FLOWER WATER, BENZYL ALCOHOL, DEHYDROACETIC ACID


zoldtea-hidrolatum-bioA teacserje (Camellia sinensis) örökzöld, évelő növény. Fiatal, fermentálatlan, zöld leveleinek vízgőzdesztillálásával nyerjük az antioxidáns tulajdonságú zöldtea-hidrolátumot.

Az ultraibolya sugárzás, a szennyezett levegő, a bőrrel érintkező vagy a táplálékkal elfogyasztott kemikáliák, illetve bomlástermékeik hatására a a bőrben reaktív szabadgyökök keletkezésével járó láncreakciók indulnak meg, melyek károsítják a bőr normális szerkezetének kialakításáért, védelmi funkciójának fenntartásáért felelős molekulákat. A szabadgyökök jelentős részét a szervezet saját antioxidáns rendszere képes hatástalanítani, ám gyakori és nagymértékű oxidatív stressz esetén segítségre szorulhat. A kor előrehaladtával szintén lecsökken a bőr antioxidáns védekező képessége. Külső antioxidánsok alkalmazásával lehetőségünk van ellensúlyozni ezeket a változásokat, csökkenteni a káros folyamatok kialakulásának valószínűségét, lassítani a fény (UVA-sugárzás) és egyéb külső hatások által elindított öregedési folyamatokat.

A zöldtea-hidrolátum éppen ezért az idősödő és az érett bőr ápolására szánt készítmények, anti-aging kozmetikumok (pl. arc- és testápoló emulziók, arcvizek, maszkok), napvédő és napozás utáni készítmények értékes antioxidáns hatóanyaga lehet. Ugyanakkor enyhe összehúzó, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatásának köszönhetően alkalmazhatjuk a pattanásos, acne-problémás bőr ápolására szánt készítményekben is (pl. arctisztítók, lemosó gélek).


Fizikai jellemzői: Karakteres illatú, áttetsző folyadék.

Főbb összetevői: flavonoidok, koffein, teofillin, illóolaj, hidrolizálható cseranyagok

Felhasználási javaslat:
• az idősödő és az érett bőr ápolására szánt készítményekbe, anti-aging kozmetikumokba
• naptejek és napozás utáni készítmények kiegészítő antioxidáns komponensének
• összehúzó borogatásokba, arcvizekbe, tonikokba, testpermetekbe
• pattanásos, acne-problémás bőr ápolására szánt kozmetikumokba

Hatásai:
• kiváló antioxidáns
• enyhe gyulladáscsökkentő
• enyhe fertőtlenítő
• enyhe összehúzó, tonizáló

Feldolgozása: Önmagában vagy vízzel hígítva, illetve más virágvizekkel kombinálva borogatásként, testpermetként, arcvizek, arcmaszkok komponensként használhatjuk. Krémekben, kenőcsökben, lotionokban, hidrogélekben részben vagy egészében a vizes fázist alkothatja. Vízzel, alkohollal, glicerinnel elegyíthető. A vizes fázissal melegíthető.


A zöldtea-hidrolátum a Cosmio natúrkozmetikai szakáruházban.

 

Cimkék: : Alapanyagok, Kivonatok