logo

Natúrkozmetikumok
saját kezűleg

 
facebook-40  rss-40   mail-40  home-40

alapanyagok slider

Acmellakivonat

 INCI: CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERID AND SPILANTHES ACMELLA FLOWER EXTRACT


thumb acmella kivonat

A Spilanthes acmella (Asteraceae), magyar nevén iskolavirág vagy ábécéfű, a szubtrópusi területeken (Brazília, India, Dél-Afrika) honos csípős ízű fűszernövény. A népgyógyászatban teáját és alkoholos kivonatát régóta alkalmazzák fájdalomcsillapító, érzéstelenítő, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatása miatt pl. fogfájás, szájüregi gyulladások kezelésére.

Olajos kivonatának kozmetikai hatásai zsíroldékony alkilamid hatóanyagainak köszönhetők, melyek jótékonyan befolyásolják a bőr rugalmasságának, feszességének, normál szerkezetének kialakításáért felelős kollagén-elasztin-fibroblaszt-rendszer működését. Bőrfeszesítő, ránckisimító, szerkezetjavító hatása már az első alkalmazás után igazoltan érezhető. Az acmellakivonat mindezek fényében az idősödő és érett bőr ápolására szánt kozmetikumok (pl. szemkörnyékápolók, arckrémek, szérumok), valamint a narancsbőr és a terhességi csíkok megelőzésére és kezelésére szánt készítmények különösen értékes hatóanyaga.

Acmellakivonatunkhoz használt növények környezetbarát, fenntartható gazdálkodásból származnak, ahol ügyelnek a populáció fenntartására.

Az acmellakivonat enyhe növényi illatú, halványsárga olaj, amely más olajokkal jól elegyedik, vízben oldhatatlan. Alkilamid hatóanyagai hőre nem érzékenyek, ezért a kivonat a zsírfázissal együtt melegíthető, de az egyéb hatóanyagok megóvása érdekében lehetőleg a már kézmelegre hűlt készítményekbe keverjük.


Felhasználási javaslatok:
• anti-aging kozmetikumokba
• érett bőr ápolására
• narancsbőr, terhességi csíkok megelőzésére és kezelésére

Hatásai:
• feszesítő, regeneráló, ránckisimító hatású
• fokozza a bőr rugalmasságát
• helyreállítja a bőr eredeti szerkezetét

Adagolása: 2%

Feldolgozása: Nem hőérzékeny, a zsírfázissal együtt melegíthető, de lehetőség szerint a már kézmelegre hűlt készítményekbe keverjük.


Az acmellakivonat a Cosmio natúrkozmetikai szakáruházban.