logo

Natúrkozmetikumok
saját kezűleg

 
facebook-40  rss-40   mail-40  home-40

Böngészde

Böngészde

Segítség a gyermekeknek

segitseg gyerekeknekE portál gazdasági szervezetét, a Cosmio Kft.-t háromgyermekes édesanyaként alapítottam. Sajnos nagyon sok olyan gyermek van, aki valamely rajta kívül álló okból rászorul arra, hogy segítséget kapjon egy-egy embert próbáló helyzetben, vagy akár egész gyermekkora alatt. Fontos számomra, hogy vállalkozásom sikereiből részesüljenek ezek a gyermekek, ezért vásárlóink nálunk elköltött forintjaiból minden évben megajándékozunk egy-egy gyermekeket segítő közhasznú szervezetet.

A mi adományunktól függetlenül kérjük, hogy ha módjuk van rá, a megadott számlaszámokra Önök is küldjék el ajándékukat, hisz akár néhány száz forint is segítheti ezeket a nagyszerű szervezeteket szolgálatuk elvégzésében.

Szentkereszty Katalin
Ügyvezető

A 2020-as vásárlásokból származó bevételből cégünk 400.000 Ft-tal támogatta a Világszép Alapítványt. Köszönjük, hogy ehhez vásárlásával Ön is hozzájárult!


AZ ELMÚLT ÉVEK TÁMOGATOTT SZERVEZETEI:


Down Alapitvany logoDown Alapítvány Korai Fejlesztő és Tanácsadó Központja Az Alapítvány középsúlyos értelmi fogyatékos és halmozottan sérült gyermekek, fiatalok és felnőttek fejlesztését, önálló életvitelének segítését, valamint családjaik támogatását tűzte ki céljául, annak érdekében, hogy lehetőleg minden értelmi fogyatékos gyermek családban nőhessen fel, felnőttként pedig a lehető legközelebb jusson az önálló élet megvalósításához.
A Korai Fejlesztő és Tanácsadó Központ 2003. szeptemberében kezdte működését. Kisgyermekek korai gyógypedagógiai és pszichológiai fejlesztésén kívül neurohabilitáció, gyógypedagógiai tanácsadás és szülőklub is tartozik a szolgáltatásokhoz. A szolgáltatás együttműködik a Down-dada szolgálattal és a Down Ambulanciával is.

  Down Alapitvany 1 Bátor Tábor 1 Down Alapitvany 3

DOWN ALAPÍTVÁNY
Bankszámlaszám: 10918001-00000013-38730007
Adószám: 18005282-1-42

http://downalapitvany.hu

 


BatorTabor logoA Bátor Táborban életeket változtatnak. Évente körülbelül 1500 érintettnek – súlyosan beteg gyerekeknek és családtagjaiknak – nyújtanak sorsfordító élményeket, erőt, eszközöket az élethez, a gyógyuláshoz. Mindezt ingyen. A táborokban különleges kihívásokkal mozdítják ki a táborozókat a komfortzónájukból, hogy félelmeik legyőzésével felismerjék: képesek szembeszállni nemcsak a kalandok során rájuk váró feladatokkal, de a betegséggel is. Mosolyt csempésznek az arcokra, erőt adnak a küzdelemhez.

  Bátor Tábor 3 Bátor Tábor 1 Bátor Tábor 2

BÁTOR TÁBOR ALAPÍTVÁNY
Bankszámlaszám: UniCredit Bank 10918001-00000015-88740016
Adószám: 18107913-1-41

Honlap: http://batortabor.hu/


HeimPal logoAz „ÉP KÉZ LÁB” Alapítvány 2001-ben alakult azért, hogy a Heim Pál Gyermekkórház Ortopédia osztályán és szakrendelésén, valamint a kapcsolódó munkahelyeken (csípő UH - labor, fizioterápia) folyó szakmai munkát támogassa.
Az intézményben több mint 45 éve folyik speciális gyermekortopéd tevékenység. Dr. Herczegh Miklós alapító főorvos aktív és áldozatos munkájának köszönhetően itt szerveződött az országban az első, általános gyermekortopédiával foglalkozó önálló kórházi osztály.
Az osztály és szakrendelés a fővárosból és az egész ország területéről fogadja a 18 éven aluli gyermekeket. A kórházban működik a legnagyobb forgalmú gyermekortopéd ambulancia és csípő uh laboratórium is. Az osztály kezdettől fogva jelentős szakmai szerepet tölt be a hazai és az utóbbi években a határainkon túli gyermekek ortopéd ellátásban.
Az Alapítvány célja ennek a munkának segítése, különböző műszerek, eszközök beszerzése, az itt dolgozók képzésének támogatása a mindennapi munka feltételeinek javítása révén. Célja az is, hogy a bentfekvő gyermekek kórházi tartózkodását kellemesebbé tegyék, valamint a krónikus és gondozott betegek számára rendszeresen ismétlődő programokat szervezhessenek (pl.: Ilizarov Klub, Scoli Buli).

ÉP KÉZ LÁB ALAPÍTVÁNY
Bankszámlaszám: OTP Bank 11707024-20432621
Adószám: 18177095-1-42

Honlap: http://heimpalkorhaz.hu/blog/osztaly/orthopediai-osztaly


cernyalapitvanyA Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért 1989-ben szervezte meg és azóta folyamatosan üzemelteti koraszülött mentő- és szállító rohamkocsi szolgálatát. Az éjjel-nappal üzemelő szolgálat létrehozására azért volt szükség, mert
• minden tizenkettedik kisbaba kis súllyal, vagy koraszülöttként jön a világra;
• a leggondosabb szülészeti kezelés mellett sem mindig ott születnek ezek a kisbabák, ahol a korszerű intenzív kezelést biztosítani tudnák, így oda kell őket szállítani;
• a 2000 gramm alatti koraszülöttek különösen gondos, azonnali intenzív ellátást igényelnek;
• az intenzív centrumokban nincs lehetőség a géppel lélegeztetett, gyakran 800-1000 grammos koraszülöttek speciális (kardiológiai ultrahangos, szívkatéteres, computer-tomográfiás, mágneses-rezonanciás) vizsgálatának elvégzésére, így őket a vizsgálatokra szállítani kell;
• az élet első pillanataiban történt legkisebb ellátási hiányosság helyrehozhatatlan és maradandó károsodásokat okoz, úgymint a látás-, halláskárosodás, a mozgásszervi fejletlenség és szellemi visszamaradása.
Az Alapítvány Mentőszolgálata az elmúlt 26 év alatt 90 kórháznak nyújtott éjjel-nappal elérhető segítséget, biztosítva ezzel Budapestet és az azt körülvevő kb. 130-140 km sugarú körzetet. Ezen a területen a magyarországi lakosság közel fele, azaz kb. 4,5 millió lakos él. A 26 éves működése alatt 65.543 koraszülött és beteg újszülött mentését és szakszerű szállítását végezte. A kissúlyú betegeket különösen veszélyeztető légzészavar miatt 13.353 esetben kellett mesterségesen, lélegeztető géppel támogatni a légzést. Szülőszobai vagy más helyszínen történő újraélesztést 1.348 alkalommal végeztek, és azt 90 %-ban sikeresen fejezték be. Az általuk ellátott területen a születés körüli halálozás közel 12 ‰-kel csökkent.

PETER CERNY ALAPÍTVÁNY A BETEG KORASZÜLÖTTEK GYÓGYÍTÁSÁÉRT
Bankszámlaszám:
UniCredit Bank 10900028-00000014-34030012
Adószám: 19010289-1-42

Honlap: http://pca.hu/


DÉVAI szent ferenc alapítvány Dévai Szent Ferenc Alapítvány
„Istennek hála szépen kivirágzott a dévai gyermekvédelmi központunk az elmúlt húsz év alatt. 1993 szeptemberében, az első tanév első napjaiban, ha maga a házunk Védőszentje, a Boldogságos Szűz Anya jelent volna meg nekem, és bizalmason elmesélte volna, hogy a következő húsz évben ilyen sok és ilyen szép tarka virág fog nyílni e kolostorban, és belőle kiáradva, a Kárpát-medencében, egészen biztos, hogy nem hittem volna el, még Máriának sem. Embernek, ami elképzelhetetlen, Istennek az lehetséges! Attól az első iskolanaptól mostanig közel 5.000 gyermeket fogadtunk be, volt akit csak néhány évre, de sokan voltak, akit 10-15, vagy ennél is több esztendőre. Jelenleg 82 helységben kettőezer-háromszáznál is több gyereket nevelünk, gondozunk Isten nevében szeretettel. Elkezdtük a 22. tanévet, és ki tudná megmondani, hogy hány jó szóért, eredményes vizsgáért, feltörő vidám kacagásért kellene hálát adnunk? Ki tudná összeszámolni, hogy hány adományozó, mennyi mindennel ajándékozta meg gyermekeinket és azt, hogy a sok-sok adományból, mennyi áldás, élet fakadt?” - Böjte Csaba

DÉVAI SZENT FERENC ALAPÍTVÁNY – Budapest
Bankszámlaszám: MKB 10300002-20145639-00003285
Adószám: 18106802-1-41

Honlap: http://szentferencalapitvany.org/


SOS Logo SOS Gyermekfalvak
Minden gyermeknek joga van szeretetben és tiszteletben felnőni. Sajnos azonban sok gyermek elveszíti otthonát haláleset, elhanyagolás, fizikai és érzelmi bántalmazás, vagy a család széthullása következtében. Az SOS Gyermekfalvak azért jöttek létre, hogy otthont és szeretetet nyújtsanak a vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekeknek. Célunk, hogy gondozásunkban a gyermekek szeretetben, tiszteletben nőjenek fel, és kiegyensúlyozott, boldog felnőttekké váljanak. A gyerekek családi házakban nőnek fel, ahol a vér szerinti testvérek együtt maradhatnak. Az SOS Gyermekfalvak politikai és felekezeti elkötelezettségtől mentes civil szervezet, melynek célja az otthonukat vesztett gyermekek nevelése, a veszélyeztetett helyzetű gyerekek és családjaik támogatása, érdekeik képviselete.

SOS-GYERMEKFALU MAGYARORSZÁGI ALAPÍTVÁNYA
Bankszámlaszám: ERSTE Bank 11600006-00000000-27035696
Adószám: 18258772-1-43

Honlap: http://www.sos.hu/