logo

Natúrkozmetikumok
saját kezűleg

 
facebook-40  rss-40   mail-40  home-40

Böngészde

Böngészde

Csapatunk

Cosmio csapata

Amikor 2009-ben Magyarországon elsőként létrehoztam a natúrkozmetikumok otthoni készítésével részletesen foglalkozó portált, majd a speciális natúrkozmetikai alapanyagokat forgalmazó Cosmio Natúrkozmetikai Szakáruházat, az egyik legfontosabb motivációm az volt, hogy széles körben meg tudjam ismertetni az arra fogékony, fogyasztói társadalom látszatkényelmébe belefáradt emberekkel a tudatosság-alkotás-természet-harmónia fogalmai által körülhatárolható minőségi élet egy szeletét. Hamar kiderült, hogy bár az internet adta lehetőségeknek nagy hasznát veszem a "misszió" során, ez a munka hosszútávon nem képzelhető el az emberekkel való közvetlen, személyes kapcsolat nélkül, ezért hamarosan elkezdődtek tanfolyamaink és megnyílt Életfa Natúrportéka boltunk Budapesten.

Az elmúlt években folyamatos örömforrást, motivációt és inspirációt adtak ezek a személyes találkozások most már nem csak jómagam, hanem munkatársaim számára is. Sosem szerettem, ha egy cég a személytelenség jótékony takarásában szolgálja ki ügyfeleit, mindig nagyobb kedvvel fordulok olyan vállalkozásokhoz, amelyeknek arca van, ahol tudom, hogy személy szerint ki áll a szolgáltatások, termékek mögött, ezért kezdettől fogva névvel és fotóval mutatkoztam be vevőink felé internetes oldalainkon.

Az alábbiakban örömmel osztom meg időközben kibővült csapatunk tagjainak bemutatkozó sorait.


Szentkereszty Katalin, a cég alapító ügyvezetője. A cég szellemiségének, értékeinek őrzését minden percben szem előtt tartva jómagam felelek azért, hogy polcainkon a lehető legjobb minőségű, megbízható termékek legyenek. Professzionális vásárlóinkkal - kozmetikusokkal, kozmetikumgyártó cégekkel - kapcsolatot tartva igyekszem a legnagyobb gondossággal, együttgondolkodva kiszolgálni igényeiket. A honlapok és az Életfa Natúrportéka megjelenését megalkottam, folyamatosan igyekszem apróbb-nagyobb lépésekben fenntartani és fejleszteni ezeket. Nagy élvezettel tartom Kencekeverde tanfolyamainkat, és örömmel tölt el, hogy résztvevőink elégedetten távoznak ezekről az alkalmakról.

Szentkereszty KatalinVégzettségem szerint külgazdász vagyok, az idegen nyelvek és a kommunikáció szeretete vitt el a gimnázium után ebbe az irányba.  Nem is gondoltam rá, hogy egyszer a saját cégemben fogom nagy hasznát venni a külkereskedelmi szakmának, még ha ez az ismeretanyag csupán eszköz is lesz egy sokkal izgalmasabb vállalkozás létrehozásában. Három gyermekem születése után megismertem a kozmetikumkeverés hobbiját, aztán megfogant bennem egy álom, amit szűnni nem akaró kíváncsisággal és kitartó önképzéssel sikerült valóra váltani. Az alkotás gyermekkorom óta lételemem, ehhez társul a természet iránti mélységes csodálatom, s e kettő szerencsésen párosul minden egyes tégely krémemben.  Hiszem, hogy a természet a legjobb tanítómester, és először mindig a természetben található minták és megoldások után kell nyúlnunk.

Dr. Vukics Viktória, PhD., gyógyszerész szakértő, három gyermek édesanyja. Munkájával biztosítja információs portálunk szakmaiságát és ezzel vállalkozásunk egyik motorja. A termékpaletta összeállításától kezdve az alapanyagok részletes és megbízható bemutatásán át a gyógyszerész szakértelmével és igényességével összeállított receptúrákon keresztül tanfolyamaink összeállításáig kézjegye megjelenik egész tevékenységünkön. Személye híd egy hobbi és egy szakma között, melynek köszönhetően honlapunk úgy ad információkat a krémkeverő hobbi laikus követőinek, mint egy kozmetikus, vegyész és gyógyszerész szakemberek által is elismert és látogatott, hiteles forrás.

dr Vukics ViktoriaKicsi gyerekkorom óta vonzott a növények, különösen a rétek-mezők gyógynövényeinek színes, bűvös világa. Ahogy növekedtem e mellé társult a patika-illat, a polcokon sorakozó porcelántégelyek, herbáriumok és krémkeverő patendulák sajátos varázsa. Bizonyos volt, hogy valamilyen formában ezek között szeretném élni az életem. A gimnázium elvégzése után jelentkeztem a budapesti Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karára, ahol 2004-ben szereztem diplomát. Már egyetemi diákéveim alatt bekapcsolódtam a Farmakognózia (Gyógynövényismereti) Intézet munkájába, ahol a gyógynövények hatóanyagainak megismerési lehetőségeit kutattam. Ugyanebben a témakörben szereztem 2009-ben doktori (PhD) fokozatot.

Gyermekeim születése még fokozottabban a természetes és egészséges életmód irányába fordította érdeklődésemet. Ekkor kezdtem otthon, házilag készíteni a mindennapokban használt kozmetikumainkat. 2014 óta segítem tapasztalataimmal, eddig megszerzett tudásommal a Cosmio Kft. munkáját, ahol ismereteimet elmélyítve és tovább bővítve én is folyamatosan gazdagodom.

Medgyessy Ildikó, környezetgazdálkodási kertészmérnök, a budapesti Életfa Natúrportéka boltunk eladó munkatársa. Évek óta keveri natúrkozmetikumait a Cosmio receptjei alapján. A bolt indulása óta a cég egyik arca a vásárlók felé, akiket nem csak a termékekkel, hanem a krémkészítéshez szükséges tanácsokkal is ellát. A folyton változó és kiszámíthatatlan kereslet közepette igyekszik a bolt rendeléseit a piliscsabai telephely felé úgy leadni, hogy a vásárlók mindig jól felszerelt üzletbe léphessenek be.

Medgyessy IldikoLételemem a természet, talán ezért is választottam tanulmányaimnak a kertészettudományt a Corvinus Egyetem Villányi úti Campusán, ahol 2008-ban diplomáztam, környezetgazdálkodás szakirányon. Számomra nincs pihentetőbb és felszabadítóbb, mint eltölteni egy napot a természetben, kirándulva vagy bicilizve. A kerékpár egyébként is életem részét képezi, ha tehetem, két keréken járok dolgozni is. A hétköznapok feszültségeit a jóga segít elsimítani már évek óta. Nagyon fontos számomra a környezetvédelem és a környezettudatos életmód. Önkéntesként, mint mentésvezető minden tavasszal részt veszek a farmosi kétéltűmentésen, mely az állatok megmentésén túl egy remek szabadtéri, környezetvédelmi nevelési program is egyben. Az egészségtudatos életmód részeként évek óta készítek kozmetikumokat, és a helyes étkezésre is nagy hangsúlyt fektetek, szeretek a konyhában „bütykölni”, legyen az valamilyen kozmetikum, vagy éppen ehető finomság!

Both Tímea, kozmetikus. Az Életfa Natúrportéka másik eladó munkatársa. Végzettségéből és gazdag krémkeverői múltjából és jelenéből adódóan szakszerű, személyre szóló útmutatással látja el az üzletbe betérő vásárlókat. Ötletei, tanácsai testet öltenek egy-egy receptúrában, tanfolyami anyagban.

Both TimeaGyerekkoromból két dologra emlékszem élénken: anyukám munkahelyének laboratóriumára, ahová sokszor bemehettem, és anyukám bőrszépítő rituáléjára. Ez ihlette kozmetikusi tanulmányaimat. Az aromaterápia és a gyógynövényekből készült kivonatok mindig olyan titokzatos tudománynak tűntek számomra. 3,5 évig egy gyógynövényszaküzletben dolgoztam, ahol közelebb kerültem e titokhoz. Kozmetikusként nem találtam olyan bőrápolót, ami az elvárásaimat teljesítette volna, ezért kezdtem krémet keverni. 2014 óta dolgozom a Cosmio Kft. -nél, itt mélyítettem el tudásom a minőségi natúrkozmetikai alapanyagokról, hatóanyagokról. Még 2014-ben elvégeztem az aromaterapeuta alapképzést is, melyről nemzetközi oklevelet szereztem. 2015-től laboráns technikus képzésen veszek részt. Tudásomra alapozva és a rengeteg pozitív visszajelzés hatására 2016-ban vállalkozóként prémium kategóriás natúrszappanok és aromaterápiás natúrkozmetikumok gyártója lettem.

Zsolnai KrisztaZsolnai Kriszta, közgazdász, a piliscsabai telephely főmunkatársa, három gyermek édesanyja. Munkája során varázslatos módon megterveződnek a beszerzések és a gyártások, becsomagolódnak a termékek és elpostázódnak vásárlóink felé. Hihetetlen munkabírásával a cég korai időszakától kezdve vállalkozás egyik motorja.

 

 

 

Nagy EduaRavasz Édua, közgazdász, a piliscsabai telephely ügyfélkapcsolati munkatársa. Végtelen türelemmel és alázattal végzi a megrendelések feldolgozásával és a tanfolyamok lebonyolításával kapcsolatos kommunikációt és adminisztrációt, részt vállal a beszerzésben és precízen elvégzi a vállalkozás működéséhez szükséges  papírmunkákat.