logo

Natúrkozmetikumok
saját kezűleg

 
facebook-40  rss-40   mail-40  home-40

Készítsd magad a natúrkozmetikumaidat!

Krémkeverés alapok

Mire lesz szükség?

Mire lesz szükség?

Az itt következő lista azokat az eszközöket és anyagokat tartalmazza, melyekre a kozmetikumok elkészítéséhez már a kezdetekben szükség van: hőálló üvegedények, precíziós mérleg, normál konyhai eszközök, valamint olajok, zsírok, emulgeátorok, stb.

Bővebben


Higiénia

Higiénia

A konzerválóanyag használata mellett a higiénikus elkészítési mód és tárolás elsőrendű fontosságú egy kozmetikum mikrobiológiai stabilitása szempontjából.

Bővebben


A krémkeverés menete

A krémkeverés menete

Egy klasszikus, emulgeátoros krém a zsírfázis és a vízfázis felmelegítés utáni elegyítésével jön létre. Ehhez kimérjük a zsírfázis melegíthető (nem hőérzékeny) alapanyagait az egyik edénybe, a vízfázis melegíthető alapanyagait a másik edénybe, mindkettőt vízfürdőbe állítjuk és az emulgátor és a konzisztencianövelők teljes olvadásáig melegítjük őket.

Bővebben


Krémkeverési útmutató lépésről lépésre

Krémkeverési útmutató lépésről lépésre

Íme a boszorkánykonyha titkai, lépésről lépésre, képekkel. Nézzük, hogyan készül egy átlagos emulzió, vagyis vizet is tartalmazó krém.

Bővebben


Tartósítás

Tartósítás

Akárcsak az élelmiszereket, a kozmetikumokat is tartósítani kell, ha nem rövid időn belül használjuk fel őket. A hagyományos kozmetikumokat eleve sokáig elálló alapanyagokból készítik, ezen felül még erős konzerválószerekkel is tartósítják őket. A natúrkozmetikumok esetén ennél szelídebb eljárásokat, anyagokat alkalmazunk.

Bővebben