Mennyiség: 50 g
Zsírfázis: 5 %
Emulgeátor: Olivem
Ez az olaj nélkül készülő, könnyű, nappali arckrém táplálja és hidratálja a zsírosodásra hajlamos bőrt, ugyanakkor szabályozza a faggyútermelést és megfelelő antioxidáns védelmet nyújt a káros külső hatásokkal szemben. Könnyen és gyorsan felszívódik, a levendula harmonizáló illatának köszönhetően pedig könnyebben indulhat a nap...
Hozzávalók:
I.fázis
2,5 g Olivem
II.fázis
2 g glicerin
késhegynyi hialuronsav
35,5 g víz
5 g levendulavíz
2,5 g zöldteakivonat
2 g niacinamid
III.fázis
10 cs. Rokonsal
Elkészítés:
1. A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (Lásd: Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben szereplő anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.
2. Az Olivemet mérjük egy főzőpohárba. A II. fázis alapanyagai közül a niacinamidot mérjük egy kis tálkába.
3. A II. fázis alapanyagai közül a glicerint mérjük egy száraz főzőpohárba, adjuk hozzá a hialuronsavat, és keverjük el csomómentesen, amíg homogén anyagot nem kapunk. Ekkor kis adagokban adjuk hozzá a vizet és alaposan keverjük el, ezután egyenként mérjük hozzá és keverjük el a levendulavizet és a zöldteakivonatot.
4. A két hőálló főzőpoharat a lábosban vízfürdőbe állítva tegyük a tűzhelyre, és addig melegítsük őket, míg az Olivem teljesen el nem olvad. A vizes fázis ideális hőmérsékletét (70-80 ºC) kis hőmérővel ellenőrizhetjük.
5. Ekkor a vizes fázist vegyük ki a vízfürdőből és oldjuk fel benne a niacinamidot.
6. A megolvasztot Olivemet is vegyük ki a vízfürdőből, egy mozdulattal öntsük hozzá a vízfázist és magas fokozaton keverve emulgeáljunk sűrűsödésig. Ezután át-átkeverve hagyjuk a krémet kihűlni.
7. Amikor kézmelegre hűlt, egyenként belekeverjük a III. fázis alapanyagait.
8. Az elkészült krémet tégelybe töltjük és feliratozzuk.