Mennyiség: 60 g
Zsírfázis: 30 %
Emulgeátor: Pluromatte
Ez a ráncmegelőző krém 40 felett is régóta bizonyít, de a biztonság kedvéért nem árt már 30-on túl elkezdeni a használatát. A fő célja ugyanis a hidratáláson kívül az, hogy késleltesse a ráncok kialakulását és valljuk be, azok már 30 körül elkezdenek kialakulni. Nincs mese...
Inkább ősztől tavaszig van létjogosultsága, nyáron csak éjszaka használjuk, ha szükséges.
Hozzávalók:
Zsírfázis | Vízfázis | ||
I. fázis: | II. fázis: | III. fázis | IV. fázis |
5 g argánolaj 3 g makadámiaolaj 2 g ligetszépeolaj 2 g szkvalán 0,8 g cetilalkohol 2,5 g Pluromatte |
3,6 g sheavaj 0,2 g Solagum vagy |
5 g glicerin 1 késhegynyi hialuronsav 32 g damaszkuszi rózsavíz |
1,2 g acmellakivonat 0,6 g E-vitamin 5 csepp illóolaj 12 csepp Rokonsal tartósítószer |
Elkészítés:
- A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (Lásd: Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre, vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben előírt anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.
- Az I. fázis alapanyagait mérjük egy főzőpohárba.
- A III. fázisból a glicerint mérjük egy száraz főzőpohárba, majd adjuk hozzá a hialuronsavat és keverjük el csomómentesen, amíg homogén anyagot nem kapunk. Ekkor kis adagokban adjuk hozzá a rózsavizet, és alaposan keverjük el.
- A II. fázis alapanyagait mérjük kis üvegtálkákba.
- A két hőálló főzőpoharat a lábosban vízfürdőbe állítva tegyük a tűzhelyre, és addig melegítsük őket, míg a zsírfázis homogén lesz, azaz minden szilárd összetevő teljesen elolvad. Ekkor vegyük le őket a tűzről, de a vízfürdőből még ne vegyük ki a poharakat.
- A zsírfázishoz adjuk hozzá a shea vajat és a kézi mixerrel teljes olvadásig keverjük. Ekkor vegyük ki a poharat a vízfürdőből, majd keverjük el benne a gélképzőt.
- A két fázist most emulgeáljuk oly módon, hogy a vízfázist beleöntjük a zsírfázisba és a kézi mixerünkkel a legmagasabb fokozaton azonnal elkezdjük keverni. Kb. négy percig keverjük az emulziót, míg homogén és hab nélküli lesz. Utána alacsonyabb fokozaton keverjük tovább.
- Ha az emulzió kézmelegre hűlt, egyenként hozzáadjuk és elkeverjük a IV. fázis alapanyagait.
- Az elkészült krémet tégelybe töltjük és feliratozzuk.