logo

Natúrkozmetikumok
saját kezűleg

 
facebook-40  rss-40   mail-40  home-40

receptek slider

Arcápolás

„Hibiszkusz-rózsa” arclemosógél zsíros bőrre

hibiszkusz rozsa arclemosogelMennyiség: 100g
Mosóaktív hányad: 4,16%
Zsírfázis: 0%
Tenzid: Decyl Glucoside

Hibiszkusz és rózsa – egy üde, virágos kombináció. Ez a zsírosabb bőr igényeinek megfelelően megkomponált, rózsás illatú arclemosó hatékonyan, mégis kíméletesen tisztít. A hidratáló, bőrnyugtató rózsavíz ellensúlyozza a tenzidek esetleges irritáló hatását. A gyümölcssavakban (AHAs) gazdag, nedvességmegkötő és enyhén fertőtlenítő hibiszkuszkivonat az illat mellé a rózsaszirmok színét adja, emellett az elhalt hámsejtek leválását segítve természetes módon megújulásra serkenti a bőrt, ugyanakkor csökkenti a pórusok eltömődésének és gyulladásának valószínűségét.


Hozzávalók:

I.fázis
4 g glicerin
0,9 g xantán gélképző
46 g rózsavíz
34 g víz
3 g hibiszkuszkivonat

II.fázis
8 g Decyl Glucoside

III.fázis
3 g Leucidal tartósítószer
3 csepp tejsav

Elkészítés:

1. A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (Lsd. Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben szereplő anyagokat.

2. Mérjük ki a glicerint egy száraz főzőpohárba és keverjük el benne a xantán gélképzőt. Kis adagokban adjuk hozzá a vizes fázis többi részét és keverjük géllé.

3. Mérjük a gélbe a tenzidet, majd alaposan keverjük össze.

4. Keverjük hozzá a tartósítószert és a tejsavat, majd töltsük flakonba és feliratozzuk.

TIPP: A hibiszkuszkivonat színe a pH függvényében változik. Ügyeljünk rá, hogy gélünket tejsavval a bőr számára is kívánatos 4-5 körüli értékre savanyítsuk vissza.

A recept bejelentkezés után letölthető.

 

Cimkék: : Arcápolás, Receptek