logo

Natúrkozmetikumok
saját kezűleg

 
facebook-40  rss-40   mail-40  home-40

receptek slider

Arcápolás

Olajmentes hidratáló krémgél zsíros bőrre

Mennyiség: 50g
Zsírfázis: 5%
Emulgeátor: Olivem

Ez az olaj nélkül készülő, könnyű, nappali arckrém táplálja és hidratálja a zsírosodásra hajlamos bőrt, ugyanakkor szabályozza a faggyútermelést és megfelelő antioxidáns védelmet nyújt a káros külső hatásokkal szemben. Könnyen és gyorsan felszívódik, a levendula harmonizáló illatának köszönhetően pedig könnyebben indulhat a nap...


Hozzávalók:

I.fázis

2,5g Olivem

II.fázis

2g glicerin

késhegynyi hialuronsav

35,5g víz

5g levendulavíz

2,5g zöldteakivonat

2g niacinamid

III.fázis

10 cs. Rokonsal

Elkészítés:

1. A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (Lsd. Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben szereplő anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.

2. Az Olivemet mérjük egy főzőpohárba. A II. fázis alapanyagai közül a niacinamidot mérjük egy kis tálkába.

3. A II. fázis alapanyagai közül a glicerint mérjük egy száraz főzőpohárba, adjuk hozzá a hialuronsavat, és keverjük el csomómentesen, amíg homogén anyagot nem kapunk. Ekkor kis adagokban adjuk hozzá a vizet és alaposan keverjük el, ezután egyenként mérjük hozzá és keverjük el a levendulavizet és a zöldteakivonatot.

4. A két hőálló főzőpoharat a lábosban vízfürdőbe állítva tegyük a tűzhelyre, és addig melegítsük őket, míg az Olivem teljesen el nem olvad. A vizes fázis ideális hőmérsékletét (70-80 ºC) kis hőmérővel ellenőrizhetjük.

5. Ekkor a vizes fázist vegyük ki a vízfürdőből és oldjuk fel benne a niacinamidot.

6. A megolvasztot Olivemet is vegyük ki a vízfürdőből, egy mozdulattal öntsük hozzá a vízfázist és magas fokozaton keverve emulgeáljunk sűrűsödésig. Ezután át-átkeverve hagyjuk a krémet kihűlni.

7. Amikor kézmelegre hűlt, egyenként belekeverjük a III. fázis alapanyagait.

8. Az elkészült krémet tégelybe töltjük és feliratozzuk.

A recept bejelentkezés után letölthető.

 

Cimkék: : Arcápolás, Receptek