Mennyiség: 50g
Emulgeátor- és tartósítószermentes
Ez a babapopsibalzsam alapvédelmet nyújt, elsősorban anyatejes babák részére, akik még nem produkálnak a pelenkába olyan dolgokat, amitől nagy veszélyben lehetne az érzékeny bőrfelület.
Hozzávalók:
I. fázis | II. fázis | III. fázis |
20 g hidegen sajtolt olaj (pl. avokádó-, körömvirág- vagy mandulaolaj) 3-4 pasztilla méhviasz |
25 g sheavaj |
5 g panthenol
|
Elkészítés:
- Egy főzőpohárra lesz szükség. A hőálló üvegek és a dagasztókar (vagy egy kanál) legyenek egészen tiszták (Lásd Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre, vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben előírt anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.
- Az I. fázis alapanyagait mérjük egy főzőpohárba.
- A II. fázis alapanyagát, a sheavajat mérjük üvegtálkába.
- A hőálló edényt a lábosban vízfürdőbe állítva a tűzhelyre tesszük, és addig melegítjük, míg a zsírfázis homogén nem lesz, azaz a méhviasz elolvad. Ekkor azonnal vegyük ki a vízfürdőből.
- Adjuk hozzá a sheavajat, és kézi mixerrel vagy egy kanál nyelével (hogy ne ragadjon rá sok anyag) teljes olvadásig keverjük.
- Keverjük bele a zsírokba a panthenolt és az illóolajokat, majd tegyük pár percre a mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.
- Nincs szükség tartósításra, mert nincs vízfázisunk. Viszont tároljuk a balzsamot tubustégelyben, hogy biztosítsuk a pelenkázás közbeni higiénikus kivételt. Közvetlen hőforrás közelébe ne tegyük.
Tipp:
a.) Az olajok tetszés szerint kicserélhetők vagy kombinálhatók.
b.) Ez a balzsam hideg, csípős időben kitűnő védőkenőcs is a kicsik arcára.