logo

Natúrkozmetikumok
saját kezűleg

 
facebook-40  rss-40   mail-40  home-40

receptek slider

Tápláló-védő lanolinos krém

Mennyiség: 54g
Zsírfázis: 49%
Emulgeátor: Plantemuls

Ez a gazdag, tápláló krém kiválóan ápolja a száraz, igénybe vett, sérült bőrt. Magas zsírtartalma ellenére könnyen eloszlatható, használata kellemes. Bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő hatása mellett regenerálja és erősíti a bőr természetes védőrétegeit, ezáltal növeli vízmegtartó-képességét és ellenállóbbá teszi a külső hatásokkal szemben. Sokoldalúan felhasználható. Lehet védő arckrém az időjárás viszontagságaival szemben, kezünkön, lábunkon óvja a bőrt a kiszáradástól, berepedéstől, a náthás időszakban pedig nyugtatja és gyógyítja a kipirosodott orrkörnyéket.


Hozzávalók:

I. fázis
7,5g lanolin
12,5g mandulaolaj
2,5g méhviasz
1,5g Plantemuls
II. fázis
2,5g sheavaj
III. fázis
27g levendulavíz
IV. fázis
10 csepp Rokonsal tartósítószer

Elkészítés:

  1. A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (Lsd. Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben szereplő anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.
  2. Az I. fázis alapanyagait mérjük össze egy főzőpohárba. Érdemes a lanolinnal mint legnehezebben mérhető anyaggal kezdeni.
  3. A levendulavizet mérjük ki egy másik főzőpohárba, a sheavajat pedig egy kis tálkába.
  4. A két hőálló főzőpoharat a lábosban vízfürdőbe állítva tegyük a tűzhelyre, és addig melegítsük őket, míg a zsírfázis homogén nem lesz, azaz minden szilárd összetevő teljesen el nem olvad. Ekkor a vízfürdőt vegyük le a platniról vagy oltsuk el alatta a lángot, a zsírfázishoz pedig adjuk hozzá a sheavajat, és teljes olvadásig keverjük el.
  5. Vegyük ki a poharakat a vízfürdőből, és a két fázist emulgeáljuk oly módon, hogy a vízfázist kis részletekben keverjük bele a zsírfázisba. Az emulziót ne tegyük hideg vízfürdőbe, hanem kihűlésig türelmesen keverjük.
  6. Amikor az emulzió kézmelegre hűlt, adjuk hozzá a tartósítószert.

TIPP:

- Levendulavíz helyett desztillált vízzel is készíthetjük, tetszés szerint illatosíthatjuk. A levendula jótékony hatásait ilyenkor pótolhatjuk pl. 1% bisabolol hozzáadásával.
- Krémünk barriererősítő hatását tovább fokozhatjuk, ha a sheavaj mennyiségének felét Avocadin-ra cseréljük. Az Avocadin feldolgozását lásd a részletes bemutatásánál.

A recept bejelentkezés után letölthető.

 

Cimkék: : Speciális, Receptek