Mennyiség: 60 g
Zsírfázis: 25 %
Emulgeátor: Olivem
Hozzávalók:
Zsírfázis | Vízfázis | ||
I. fázis | II. fázis | III. fázis | IV. fázis |
2,4 g jojobaolaj 4,8 g argánolaj 2 g makadámiadió-olaj 1 g szkvalán 3 g Olivem |
1,5 g gránátalma-magolaj 0,2 g Koenzim Q10 por 0,6 g StoppOx Emulsion |
2,4 g glicerin 1 késhegynyi kismolekulájú hialuronsav 2 g zöldteakivonat 2 g ázsiai gázlókivonat 38 g rózsavíz |
0,6 g Panthenol 75% 12 csepp Rokonsal tartósítószer |
Elkészítés:
- A hőálló üvegek és a dagasztókarok legyenek egészen tiszták (lásd: Higiénia menüpont). Tegyünk minden eszközt konyhai papírtörlőre, vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsük ki a receptben előírt anyagokat. Készítsünk ki egy kis lábost kevés vízzel a forró vízfürdőnek.
- Az I. fázis alapanyagait mérjük egy főzőpohárba.
- A III. fázisból a glicerint mérjük egy száraz főzőpohárba, majd adjuk hozzá a hialuronsavat és keverjük el csomómentesen, amíg homogén anyagot nem kapunk. Ekkor kis adagokban adjuk hozzá a kivonatokat, majd a rózsavizet és alaposan keverjük el.
- A Koenzim Q10 port mérjük kis üvegtálkába, a StoppOx Emulsiont készítsük ki.
- A két hőálló főzőpoharat a lábosban vízfürdőbe állítva tegyük a tűzhelyre, és addig melegítsük őket, míg a zsírfázis homogén lesz, azaz minden szilárd összetevő teljesen elolvad. Ekkor vegyük ki a poharakat a vízfürdőből.
- A zsírfázishoz adjuk hozzá a II. fázis alapanyagait. A Koenzim Q10 port spatulával felolvadásig alaposan keverjük el. Mérjük hozzá a StoppOx Emulsiont is (a mérlegre valamilyen hőszigetelő lapot, pl. poháralátétet téve) és keverjük bele. Ugyanígy a gránátalma-magolajat is. Vigyázzunk, hogy ne hűljön vissza a zsírfázis. Ha nem dolgoztunk elég gyorsan, akkor inkább tegyük vissza a poharakat a forró vízfürdőbe egy fél percre (már nem a tűzön).
- A két fázist most emulgeáljuk oly módon, hogy a vízfázist beleöntjük a zsírfázisba és a kézi mixerünkkel a legmagasabb fokozaton azonnal elkezdjük keverni. Kb. négy percig keverjük az emulziót, míg homogén és hab nélküli lesz. Utána alacsonyabb fokozaton keverjük tovább.
- Ha az emulzió kézmelegre hűlt, egyenként hozzáadjuk és elkeverjük a IV. fázis alapanyagait.
- Az elkészült krémet tégelybe vagy adagolóba töltjük és feliratozzuk.